Hiekkalaatikkohiekka

Hiekkalaatikko- /leikkihiekka 0-4 mm

Hiekkalaatikkohiekka on mitä monikäyttöisin yleishiekka. Tuote on ehdoton hitti lapsien leikkeihin hiekkalaatikkohiekaksi tai muihin leikkikohteisiin. Luovissa käsissä leikkihiekasta syntyy niin kakkuja kuin hiekkaveistoksiakin. Hiekkalaatikkohiekalla voi myös ilmata nurmikkoa, kuohkeuttaa savipitoista kasvimaata tai vaikkapa korjata painunut laatta suoraksi.

 • Parhaat hiekkakakut - oikea raekoko
 • Saumaus- ja asennushiekaksi
 • Sopii nurmikon ilmastamiseen
 • Kasvimaan kuohkeuttamiseen
 • Öljyvuotojen imeyttämiseen maasta

Hiekkalaatikolle

Hiekkalaatikkohiekasta on helppo muovailla hiekkakakkuja ja -linnoja sen sisältämän hienoaineksen ansiosta. Vanha hiekkalaatikko saa uutta potkua jo muutamasta ”säkistä”. Hiekkalaatikkohiekkaa. Viljelylaatikko sopii pienen pihan hiekkalaatikoksi.

Hiekkalaatikolle tarvittavan määrän laskeminen

Voit laskea tarvitsemasi määrän mittaamalla hiekkalaatikkosi tai alueesi pinta-alan. Kerro pinta-ala tarvitsemallasi syvyydellä ja saat tulokseksi tarvittavan määrän. Esimerkki: hiekkalaatikon koko on 2m x 2m = 4m2. Syvyydeltä hiekkaa tarvitaan n. 30 cm. 4 x 0,3 = 1,2 eli tarvittava määrä on yhteensä 1,2m3.

Muuraus- ja asennushiekaksi

Hiekkalaatikkohiekkaa voidaan nimittää myös muuraushiekaksi. Betonin valmistukseen käytetty muuraushiekka on ollut näihin päiviin saakka tärkeä materiaali. Betonin valmistuksessa hiekan raaka-aineosuus on noin 30-40 %.

Hiekkalaatikkohiekkaa voidaan käyttää myös pihalaattojen ja pihakivien asennukseen sen tiivistyvän ominaisuuden johdosta. Hiekkalaatikkohiekka toimii siis tässä asennushiekkana. Laattojen pohjuksessa käytetään ensin täytöissä erirakeisia kalliomurskeita.

Hiekkalaatikkohiekka voi käyttää myös laattojen asentamiseen ja saumaamiseen. Laattojen sauman tulee olla 5 mm tai enemmän.

Nurmikon ilmaus Hiekkalaatikkohiekka avulla ja kasvimaan kuohkeutus

Hiekkalaatikkohiekka soveltuu hyvin myös jo valmiin nurmikon ilmaukseen. Sammaleen ilmestyminen nurmikolle on varma merkki tiivistyneestä maaperästä ja happamoitumisesta. Sammaleesta eroon pääsemiseksi nurmikko ilmataan. Se auttaa nurmiheinän, ravinteiden ja hapen saantiin. Ilmauksen avulla juuristo ulottuu syvemmälle ja saadaan entistä vahvempi nurmikko.

 1. Nurmikko rei’itetään esimerkiksi talikolla tai isommat alat voidaan rei’ittää sitä varten suunnitellulla ruohonleikkuria muistuttavalla laitteella.
 2. Ilmausreikien teon jälkeen nurmikolle levitetään pienirakeista hiekkaa, esimerkiksi Hiekkalaatikkohiekkaa tai luonnonhiekkaa 0,5-1 cm:n verran.
 3. Lopuksi hiekka haravoidaan nurmikon sekaan, jotta hiekka pääsee ilmausreikiin. Isommissa nurmikoissa on mahdollista käyttää päältä ajettavien ruohonleikkureiden lisälaitteita.
 4. Nurmikko myös kalkitaan ja tarvittaessa lannoitetaan.

Hiekkalaatikkohiekkaa käytetään kasvimaan mullan ilmaukseen ja kuohkeuttamiseen. Kun multa kasvimaalla on liian savista ja tiivistä, lisää joukkoon leikkihiekkaa tai luonnonhiekkaa. Kasvimaa käännetään, jotta jakeet sekoittuvat toisiinsa.

 • Tässä onkin siis todellinen monitoimituote sekä kotiin että mökille

 

Raekoko

 • 0-4 mm

Seulontatapa

 • Kuivaseulottu

Tiheys

 • Noin 1,6 tn/m³
Scroll to top