Nurmikon ilmaaja

Nurmikon ilmaaja tepsii tiivistyneeseen maahan

Nurmikon ilmaaja on oikea taikalaite vehreään pihaan – näivettynytkin nurmikko herää henkiin! Näyttääkö nurmikkosi näivettyneeltä ja sammaloituneelta? Ei ihme, sillä upeimmankin nurmikon pohja tiivistyy ajan mittaan. Nurmikon ilmaaja ja sammalenpoistaja on parasta ottaa käyttöön keväisin ja syksyisin, jotta nurmikko kukoistaa vuodesta toiseen. Tehokkaat laitteet tekevät nurmikon hoidosta vaivatonta.

Vuokra 47€/päivä, sis. alv

 

  • Polttoaine: Bensiini 4-tahti
  • Polttoainesäiliön tilavuus: 2 l
  • Öljysäiliön tilavuus: 0,6 l
  • Käsikäynnistys
  • Työleveys: 40 cm
  • Työsyvyys: -15 mm – 0 mm
  • Terien lukumäärä: 32 kpl
  • Nettopaino: 37 kg
  • Kokonaispaino: 40 kg

Nurmikon ilmaaja tepsii tiivistyneeseen maahan

Sammal nurmikossa on merkki siitä, että nurmikon kasvualusta on tiivistynyt ja maa on happamoitunut. Sen vuoksi nurmiheinät eivät enää kasva entiseen tapaan, ja sammal alkaa vallata niiltä elintilaa.

Ainoa tehokas keino päästä sammalesta eroon on nurmikon pohjan ilmaus. Se helpottaa nurmiheinän veden, ravinteiden ja hapen saantia. Näin juuristo pystyy tunkeutumaan maahan entistä syvemmälle ja nurmikosta tulee vahva.

Näin saat nurmikkosi kukoistamaan uudelleen:

1. Nurmikon ilmaaja palauttaa maan kuohkeuden

Ryhdy toimeen vasta sitten, kun maan pinta on lumien sulettua kunnolla kuivahtanut. Jos maa on liian kosteaa, märkä kuollut ruoho ja sammal tarttuvat haravan tai ilmaajan teriin, ja pahimmillaan myös elävä nurmiheinä irtoaa maasta.

Jos nurmikkosi on hyvin pieni, voit käyttää ilmaukseen talikkoa. Tee talikolla reikiä parinkymmenen sentin välein, ja työnnä piikit noin 10 sentin syvyyteen. Työ voi tuntua raskaalta, jos maaperä on pahasti tiivistynyt.

Hanki isomman nurmikon ilmaukseen ruohonleikkuria muistuttava sammalenpoistaja, jonka terät kuohkeuttavat maan ja irrottavat sammalen. Helpoimmalla pääset laitteella, joka kerää saman tien irronneen sammalen säiliöönsä. Näin sinun ei tarvitse haravoida nurmikkoa erikseen ilmauksen päätteeksi.

Satojen neliöiden nurmialueilla on fiksuinta käyttää päältä ajettavaan ruohonleikkuriin liitettävää ilmauslaitetta. Näissä lisälaitteissa on usein mukana myös lannoitteen ja hiekan levitin, jota voit hyödyntää seuraavassa työvaiheessa. Uusissa puutarhajyrsimissä on lisälaitteena ilmauslaite ja sammaleenpoistoterät.

2. Viimeistele ilmaus hiekoituksella, kalkituksella ja lannoituksella

Levitä ilmauksen jälkeen nurmikon pintaan parin sentin kerros hiekkaa, joka on raekooltaan 0,1–2,5 millimetriä. Haravoi hiekka nurmiheinän sekaan, jolloin hiekka valuu ilmauksessa syntyneisiin reikiin ja tekee maan rakenteesta entistä kestävämmän ja huokoisemman.

Ison alueen käsittelyssä päältä ajettavaan ruohonleikkuriin kiinnitettävä ilmastaja ja lannoitelevitin helpottaa työtä, sillä hiekan, kalkin ja lannoiterakeiden levitys onnistuu samalla laitteella.

Kalkitse nurmikko maan happamuuden neutraloimiseksi. Lannoita nurmikko, kun se on päässyt hyvään kasvuun.

3. Kylvä tarvittaessa aukkoihin uusi nurmikko

Jos sammal oli vallannut nurmikosta isoja alueita, kylvä sammalesta perattuihin paikkoihin uusi nurmikko. Kastele kylvöstä säännöllisesti koko kesän ajan.

 

Scroll to top