Kalliomurske 0-16 mm

Kalliomurske 0-16 mm

Kalliomurske 0-16 mm hyvin tiivistyvänä takaa kantavan käyttöä kestävän pinnan. Se soveltuukin erinomaisesti pihan ajo- ja kulkuväylille. Sitä käytetään yleisesti parkkialueiden pintamurskeena ja sorateiden kunnossapitomurskeena. Kalliomurske 0-16 mm sopii myös erilaisiin tasauksiin ja perustuksiin, esimerkiksi pressutallien, leikkimökkien tai grillikatosten pohjissa. Levitetyn murskeen kastelu ja tiivistys esimerkiksi tärylevyllä antaa parhaan lopputuloksen ja tekee murskekerroksesta kovan ja kestävän.

Kalliomurske (KaM) on kiviainesta, joka on valmistettu murskaamalla kalliosta irti räjäytettyä louhetta ja seulomalla siitä haluttu lajite. Kalliomurskeen kaikki pinnat ovat murtopintaisia eli teräväreunaisia. Kalliomurskeet ovat kantavia ja hyvin tiivistyviä kiviaineksia. Murskeita käytetään pohjakerroksiin, rakennekerroksiin sekä myös pintamateriaaleiksi.

Karkeimmat kalliomurskeet (kam 0-90) soveltuvat kantavaksi kerrokseksi runkotäyttöihin ja pohjarakenteisiin. Yleisimpiä käyttökohteita ovat katujen ja teiden pohjarakenteet. Keskikarkeilla murskeilla (kam 0-56, kam 0-32) saadaan pohjakerroksen ja pintakerroksen väliin tarvittavaa kantavuutta sekä muotoiltavaa materiaalia. Kun kantavat pohjakerrokset on tehty huolellisesti, kestävät tasoitus- ja muotoilukerrokset vuodenaikojen vaihtelua. Hienoimmat, tasoitukseen ja pinnan muotoiluun tarkoitetut murskeet (kam 0-4, kam 0-8, kam 0-12) soveltuvat esimerkiksi asennushiekaksi, putkilinjastojen alle tehtäviin kantaviin peteihin ja pintamateriaaliksi.

Kalliomurskeen väri vaihtelee kallion ja sen murskepisteen mukaan. Suomen kallioperän yleisimmän kivilajin graniitin väri vaihtelee tummanpunaruskeasta vaaleanharmaaseen. Murske on routimatonta materiaalia. Murskekiviaines tiivistyy sepeliä helpommin, koska siinä on materiaalia ns. nolla-aineksesta karkeampaan kiveen.

Murskekoko 0-16 mm sopii erinomaisesti mm. pihan ajo- ja kulkuväylien pohjalle lisäämään kantavuutta. Soveltuu myös sorateiden kunnossapitoon.

Kalliomurske

  • Raekoko 0-16
Scroll to top