Koristekate punainen

Koristekate punainen

Koristekate punainen on luonnonvärein värjättyä puuhaketta ja sen palakoko on 7-50 mm. Punainen väri korostaa erilaisten kasvien, puupintojen ja rakenteiden lämpimiä värisävyjä.

Puhtaasta puuhakkeesta valmistettu värikate koristaa pihaa ja pitää istutukset kunnossa. Katteet ovat visuaalisesti kauniita ja katteiden asettelu voidaan ottaa huomioon pihasuunnittelussa ja maisemoinnissa. Koristekatteella luot puutarhaasi uudenlaisia väripintoja. Se sopii istutusalueiden multapinnan kattamiseen ja puiden ympärille sekä pintamateriaaliksi istuttamattomille alueille, poluille, leikkialueille, sekä keittiöpuutarhaan.

Koristekate Antiikinpunaisen punainen värisävy korostaa kauniisti esimerkiksi kellanvihreä- ja tummalehtisiä kasveja. Se sointuu yhteen myös esim. punaisten tiilirakenteiden kanssa, ja on lähellä tutun punamullan väriä.

Muiden maanpinnan katteiden tavoin koristekate pidättää kosteutta ja vähentää näin kastelutarvetta. Se suojaa maaperää niin kuivina kuin sateisina kausina. Värikatteiden tehtävänä on pitää maaperän lämpö ja kosteus tasaisena koko kasvukauden ajan. Koristekate estää rikkakasvien siementen itämistä. Katekerroksen alle tarvitaan katekangasta vain, jos maassa on monivuotisten rikkakasvien juurakoita. Koristekatetta voi myös käyttää kuorikatekerroksen pinnan viimeistelyyn. Koristekatteen suositeltu kerrospaksuus on 3 - 7 cm. Katteen voi antaa maatua paikalleen tai sen voi myöhemmin kompostoida. Kate on värjätty luonnollisilla rautaoksideilla ja se on täysin turvallinen ympäristölle. Koristekatteen väri kestää hyvin sääolosuhteidemme vaihtelun.

 

Käyttösuositus

Suositeltu kerrospaksuus 3 - 7 cm

Riittoisuus 500 litran säkissä n. 10 m2

Riittoisuus 1000 litran säkissä n. 20 m2

Palakoko

7-50 mm

Scroll to top