Singeli 8-16 mm

Singeli koristaa puutarhan

Singeli on kaunista ja koristeellista, ja sopii erityisen hyvin esimerkiksi sokkelien reunustoille ja istutusalueiden kivielementteihin. Perinteiset puutarhat ja vaikkapa japanilaiset kiviaiheet kaunistuvat singelillä.

Somero eli singeli on pyöreää, sorasta erilleen seulottua luonnonkiveä, jonka joukossa ei ole hienojakoista kiviainesta. Somero soveltuu esimerkiksi sokkelin vieren kattamiseen ja pihan koristeeksi esim. istutusten ympärille. Läpäisee hyvin vettä.

Singeli on luonnon pyöristämää pienikokoista kiveä, joka on seulottu sorasta siten, ettei siinä ole lainkaan hienoa sora-ainesta. Sen tyypillisimmät raekoot ovat 3–6 mm, 8–16 mm tai 16–32 mm. Singeli, samoin kuin Sepeli, ei tiivisty ajan kuluessa.

Singeliä käytetään yksityisissä rakennuskohteissa esimerkiksi koristekivinä pihan eri kohteissa ja sokkelin reunuksilla. Kiviaines soveltuu hyvin myös salaojiin ja rakennuksen pohjien kapillaarikatkokerroksiin. Julkisissa kohteissa se on tuttu materiaali koristekivenä ja sokkelin reunuksilla. Esimerkiksi koiratarhat käyttävät materiaalia, koska se on pyöreää eikä vahingoita koirien tassuja. Ennen singeliä käytettiin yleisesti betoniteollisuuden raaka-aineena.

Singeli on tyylikkään näköinen rakennusmateriaali, etenkin sateella kivien eri värit tulevat näkyviin. Se sopiikin mainiosti kohteisiin, joita halutaan koristella. Ja siinähän onkin lopulta vain mielikuvitus rajana.

Pyöreäreunainen singeli sopii myös ajoteiden päällysteeksi.

Singeli 8-16 mm

Pyöreähkö kivi, raekoko 8-16 mm

Väri: monivärinen, sekavärinen
Paino 1,4 tn/m3

Scroll to top